Пай с банани, шоколад и орехи

12/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"С този пай с банани, шоколад и орехи най-лесно може да кажете на някого колко го обичате "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо459
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се надребнява и се смесва с брашното, като целта е да се получат трохи. Към тях се добавят останалите съставки, разбърква се и се замесва тесто. От него се прави топка, която се поставя на хладно за половин час.

Междувременно орехите се смилат, а бананите се нарязват на колелца. След това тестото се вади и се разделя на две части. Те се разточват на кори, които трябва да са по-големи от формата за пай, която ще ползвате.

Наложете едната кора и с нея покрийте дъното и стените на формата. Върху нея поставете половината от ядките и бананите. Намажете и с шоколад. Отгоре разпределете останалото количество орехи и банани.

След това вземете другата кора и с помощта на формички за сладки направете няколко отвора с интересна форма по нея. След това я използвайте, за да покриете пая, като притиснете добре краищата към формата. Ако остане излишно тесто, го отрежете с нож.

Така сглобения пай намажете с жълтък и печете в загрята на 180 градуса фурна около 40-45 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар