Бабината питка

12/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 753
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се поставят в 100 г топла вода и сместа се оставя настрана. Яйцето и млякото (200 г) се разбиват и към тях се слага сместа с маята. Всичко се разбърква и се слага в пресятото предварително брашно, в което е направено кладенче. Посолява се и се замесва тесто.

След това дъното и стените на голяма тава се намазняват и набрашняват. Вътре се оставя тестото и се чака, докато втаса. След това само се оформя, така че да се разположи равномерно в тавата и се маже с разбит жълтък и мляко.

По питката се прави няколко дупчици с вилица и се поставя в загрята на 200 градуса фурна. След като стане готова, се вади и се завива с чиста кърпа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар