неделя, 7 февруари

Кюфтета по Чирпански

От тинНовак 31/03/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2-3
Изпрати Кюфтета по Чирпански
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо50 826
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата87
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Продукти

  • кайма - 400 гр.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • хляб - 1 бр. филия
  • прясно мляко
  • лук - 2 гл.
  • картофи - 3 бр. средни
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 200 мл.
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 5 клонки
  • олио - 100 мл.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта

Приготвяне на Кюфтета по Чирпански

Омесваме каймата с чубрицата, накиснатият хляб в прясното мляко и след това изстискан и настърганата една глава лук.

Оформяме кюфтета, овалваме ги в брашно и пържим в олио до полуготовност.

За соса, в същата мазнина задушаваме другата глава лук нарязана на ситно и чесъна. Слагаме нарязаният морков на кубчета и картофите - на едро. Разбъркваме, добавяме брашното, червения пипер и доматения сок.

Към соса прибавяме кюфтетата - 1 ч.ч. топла вода. Варим до омекване на продуктите. При нужда добавяме още вода.

При сервиране поръсваме с магданоз.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.6 от 17 Гласа

Отзиви (1)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
orbelus
Дафинка Керанджиева

2015-12-27, Оценка 5.0 от 5 за Кюфтета по Чирпански

Много вкусно се получи!

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и уникална рецепта за Кюфтета по Чирпански. Доволен ли си от това, което намери? Прелисти останалите категории за Кюфтета по Чирпански. Доказани рецепти от българската и интернационална кухня. Съвети как да приготвим Кюфтета по Чирпански в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.