Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пирожки»Пълнени пирожки с телешка кайма

Пълнени пирожки с телешка кайма

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
Пълнени пирожки с телешка кайма1 / 2
12/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 800 г
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • мая - 1 пакетче суха
  • лук - 1 глава
  • брашно - 4 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката смесвам телешката кайма с 1 чаша брашно, нарязания лук, добавям 4 яйца, овкусявам с черен пипер и сол и ги запържвам.

Едната чаша прясно мляко загрявам леко на котлона и в нея добавям солта и маята и ги оставям да шупнат.

След като шупнат, добавям и другата чаша прясно мляко и постепенно останалото брашно, като разбърквам постоянно да стане хомогенна смес.

Полученото тесто го покривам и го оставям да втаса 2-3 часа. След като е готово, правя го на няколко топки и ги разточвам, пълня пирожките със запържената плънка и като ги сгъна с пръсти притискам краищата им.

Намазвам тава с олио и нареждам пълнените пирожки, като отгоре ги намазвам с 1 разбито яйце. Пека ги в предварително загрята фурна на 200 градуса около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: