Кекс Залез

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Кекс Залез
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
12/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Не Залез, а направо Изгрев ни се струва този кекс Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • масло - 6 с.л, разтопено
  • какао - 2с.л
  • мак - 3/4 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте със захарта. Прибавете маслото и брашното с бакпулвера.

Разбийте белтъците и ги прибавете към жълтъчната смес. Разделете на три части. В едната добавете мака, в другата - какаото, а третата остава жълта.

В намаслена форма за кекс (продълговата) изсипете по средата на дъното какаовата смес. Отстрани добавете маковата (без да покривате какаовата), а върху какаовата смес - жълтата.

Печете кекса на 180 градуса/ 35-40 минути. Оставете леко да се охлади и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: