Пилешки медальон

12/01/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Предлагаме на вашето внимание едно истинско кулинарно бижу "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 008
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г филе
  • кашкавал - 50 г
  • брашно - 1/2 ч.ч. + 2 с.л.
  • доматен сок - 200 мл
  • гъби - 150 г, консервирани
  • шунка - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 2 бр. филия
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пилешкото филе оформете тънки пържоли. Върху всяка сложете парче кашкавал и завийте хубаво на топки. Оваляйте ги в брашното (1/2 ч.ч) и изпържете до зачервяване.

Разбийте яйцето и потопете всяка филия хляб в него. Изпържете ги до златисто.

За соса запържете гъбите и шунката. Поръсете с брашното и добавете доматения сок (ако стане много гъсто, прибавете вода).

Посолете и поръсете с черен пипер.

В подходяща чиния сложете пържена филия, върху нея поставете пилешкото филе и полейте с доматен сос.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар