Бургер с говеждо месо и подправки

30/03/2016
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо273
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се измива и се подсушава. Смила се в машинка за месо и се посолява.

Прави се кюфте с дебелина 1 сантиметър и се запича на скара до готовност. Листото зелена салата се измива и се подсушава. Доматът се измива, подсушава се и се реже на дебели резени.

Киселата краставичка се реже на тънки ивици. Картофът се обелва, нарязва се на ивици и се пържи в олиото до златисто. Питката се разрязва на две и се загрява на фурна.

Върху долната половина на питката се слага листо от зелена салата, отгоре се редят резените домат. Върху тях се слага кюфтето. Върху него се слага лукът и ивиците кисела краставичка.

Отгоре се слага малко горчица и малко кетчуп и се покрива с горната половина от питката. Сервира се в чиния с пържени картофи, горчица и кетчуп.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар