Спаначена торта

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Спаначена торта
Снимка: Иси
1 / 2
12/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • спанак - 1 ч.ч. пасиран (спаначено пюре)
  • бакпулвер - 1 бр. или амонячна сода
  • ванилия - 1 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива, отделят се само листенцата на спанака и с 2 с.л. вода се пасират с пасатор.

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Добавете олиото, ванилията, брашното, смесено с бакпулвера, и се разбърква. Накрая добавете и пасирания спанак и се разбърква много добре, докато се получи еднородна смес.

Изсипва се в намаслена тава или застлана с хартия за печене и се пече в умерена фурна.

Докато се изпекат блатовете, се приготвя кремът от гореизброените продукти, като яйцето, захарта и брашното се смесва в една купичка и се изсипва във врящото мляко.

Оставя се кремът да изстине. Изстиналият крем се смесва с разбитата сметана.

Изпеченият блат се изрязва на две от средата, маже се с крема, слага се другата половина от блата, накрая се покрива цялата торта с крема.

Украсява се по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: