Марината за пилешки бутчета

30/03/2011
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Тайната на ароматните и крехки пилешки бутчета е в маринатата, ето и една от изпитаните ни рецепти за овкусяване на пилешко месо "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо48 743
  • Преглеждания за месеца371
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бира - 500 мл
  • соев сос - 3 с.л. светъл
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 3 щипки, смлян
  • къри - на вкус
  • лук - 1/2 глава, кромид
  • розмарин - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд се смесват бирата и соевия сос.

Пилешките бутчета се овкусяват обилно със сол, черен пипер, къри и се потапят в маринатата.

Прибавят се нарязаният на едри парчета кромид и розмаринът.

Съдът се похлупва и се оставя в хладилника за 1/2 ч.подобни рецепти тук

5 5
4 5
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

стоян
стоян
30.03.2013 13:42
Здравейте,изпълних рецептата,но допълнително добавих и 1/2 кг. картофи---Значи в подмазана тава поставих около 1/2 кг едро нарязани картофи,леко поръсих със сол,след това добавих бутчетата и добавих около 200 мл от марината.Покрих тавата с фолио и пекох около 50 мин. на предварително загрята фурна на 220 градуса.След това махнах фолиото и пекох още около 30 мин. на 200 градуса с вентилатор,за да се изпари малко марината.Вечерята стана супер!
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв