Запечени палачинки във фурна

12/01/2016
"Знаете, че не можете да ни откажете "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 334
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 ч.ч./ако е необходимо добавете още/
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
  • за плънката
  • кренвирш - 5 - 6 бр.
  • за заливане
  • яйца - 3 бр.
  • майонеза - 200 г
  • кашкавал - 200 г настърган
  • олио - за намазване на тигана
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата и прясното мляко. Разбийте яйцата и ги прибавете към течността. Прибавяйте на тънка струйка брашното, при непрекъснато бъркане до получаване на палачинково тесто. Посолете.

Изпечете палачинките в подходящ тиган / около 10 бр./.

Разрежете кренвиршите на половинки. Завийте парче кренвирш във всяка палачинка и ги подредете в намазвена тава.

Наредете отгоре кръгчета домати. Разбийте яйцата с майонезата и полейте тавата. Изпечете до златисто.

Преди да извадите тавата от фурната, поръсете с настърган кашкавал и допечете до разтопяване на кашкавала.

Преди сервиране нарежете на парчета.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Може да запечете палачинките, полети с бешамелов сос.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв