Зеленчукови бухти

12/01/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Зеленчукови бухтички, поднесени с млечен сос... Няма такава вкусотия "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо799
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • праз - 1 ч.ч. нарязан ситно
  • моркови - 1/2 ч.ч. нарязани на кубчета
  • лук - 1 глава
  • бял риган - сушен, на вкус
  • магданоз - сушен, на вкус
  • мащерка - сушена, на вкус
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч. с разтворена в него
  • бакпулвер - 1 ч.л., разтворена в млякото
  • брашно - 1 ч.ч. пълна
  • вода - 1/2 ч.ч. хладка
  • яйца - 1 бр. разделено на жълтък и белтък
  • олио - 3 с.л. за задушаване на зеленчуците
  • олио - за пържене на бухтите
  • кисело мляко
  • копър - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне: Нарязаните праз, моркови, лук, сухи подправки - бял риган, магданоз и мащерка, сол на вкус задушаваме с 3 с.л. олио и малко вода (към 1 к.ч.). Като останат зеленчуците на мазнина, дръпваме от котлона и оставяме да се охладят.

Към вече охладените зеленчуци добавяме 1 жълтък, киселото мляко с бакпулвера, вода и брашно и разбъркваме добре.

Отделно разбиваме на твърда пяна белтъка с щипка сол и внимателно смесваме с тестото.

От готовото тесто (взимаме тестото и сипваме с лъжица ) изпържваме бухти в повечко олио, което да не е много горещо, за да се изпържат добре и от вътре. Изваждаме бухтите върху решетка.

Поднасяме с кисело мляко, овкусено със сол и копър.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

lili_m5
lili_m5
20.01.2016 07:53
вкусотия
0
0
Антоанета Стоева
Изглеждат чудесно, определено ще ги изпробвам
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв