четвъртък, 23 октомври

Гъбен сос за пържоли

Публикувана от:
Видяно: 160 225 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Сосове
Рецепта за Гъбен сос за пържоли
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • гъби - 200 - 300 г пресни
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка

Приготвяне на Гъбен сос за пържоли

Почистете гъбите и ги нарежете на парчета. Изсипете ги в 3 ч.ч. вряща подсолена вода, в която са прибавени чашата вино, сол, черен пипер. Всичко ври половин час, след което бульонът се отделя от гъбите.

Отделно се запържва брашното с маслото и се разрежда с гъбения бульон, след което се добавят и самите гъбки. Прибавете индийското орехче и оставете соса да ври на слаб огън около 10 минути. Ако стане прекалено гъст, се разрежда с малко гореща вода.

Сервира се на пържола с гарнитура от пържени картофи.

4.3 от 97 Гласа

Отзиви (15)

  • 0
    0
    Отговор
    Вили

    2014-09-20, Оценка 5 от 5 за Гъбен сос за пържоли

    Индийското орехче е като черен пипер
  • 0
    0
    Отговор
    Кирил

    2014-07-15, Оценка 5 от 5 за Гъбен сос за пържоли

    Ако не сложа индийско орехче,проблем ли ще е ?
    0
    0
    Жеконикакъв. аз така го правя. вероятно се добавя някакъв вкус и аромат от индииското орехче, но и без него е чудесен.
  • 2
    0
    Отговор
    Еми

    2014-04-04, Оценка 5 от 5 за Гъбен сос за пържоли

    Сосът стана чудесен,благодаря за рецептата!
  • 9
    1
    Отговор
    Мариана

    2014-01-12, Оценка 5 от 5 за Гъбен сос за пържоли

    Сосът стана много хубав!!! Благодаря за рецептата!!! :)
  • 6
    1
    Отговор
    Венета

    2013-12-25, Оценка 5 от 5 за Гъбен сос за пържоли

    Току що направих соса за гарнитура към свински пържоли, които пък направих с мед и бяло вино /пържолите/. И двете ястия станаха невероятно вкусни и допълващи се едно с друго.
  • 3
    0
    Отговор
    Румяна

    2013-12-24, Оценка 5 от 5 за Гъбен сос за пържоли

    соса стана невероятен благодаря ви за хубавата рецепта
  • 1
    0
    Отговор
    Мани

    2013-11-11, Оценка 5 от 5 за Гъбен сос за пържоли

    Моят сос също се получи много добре. Благодаря за рецептата.
  • 4
    0
    Отговор
    Иванова

    2013-09-04, Оценка 5 от 5 за Гъбен сос за пържоли

    Аз добавям и скилидка чесън.
  • 2
    0
    Отговор
    Върбанова

    2013-05-31, Оценка 5 от 5 за Гъбен сос за пържоли

    Да , приготвих соса с малко изменения .Изпържих гъбките малко и с отделения сос от тях , с малко бяло вино и малко води4ка залях запърженото бра6но .Добавих гъбките ,повря малко , подправих със сол , 4ер пипер и поръсих накрая с магданоз ,,,,мммм стана страхотно ,,,,Благодаря за идеите , които публикувате !
  • 2
    0
    Отговор
    Криса

    2013-05-14, Оценка 5 от 5 за Гъбен сос за пържоли

    Соса е невероятен. Направих го без вино (нямах) уникален е. :-)

Вкусна и оригинална рецепта за Гъбен сос за пържоли. Доволен ли си от това, което намери? Прелисти другите ни категории за Гъбен сос за пържоли. Вкусни рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки как да сготвим Гъбен сос за пържоли в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.