Гъбен сос за пържоли

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
31/03/2011
"Този универсален сос за пържоли и всякакви меса стана хит в сайта. Виж рецептата и се увери сам"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо370 198
  • Преглеждания за месеца5805
  • Преглеждания за седмицата222
  • Коментирана28 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гъби - 200 - 300 г пресни
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка

Приготвяне на Гъбен сос за пържоли

Почистете гъбите и ги нарежете на парчета. Изсипете ги в 3 ч.ч. вряща подсолена вода, в която са прибавени чашата вино, сол, черен пипер. Всичко ври половин час, след което бульонът се отделя от гъбите.

Отделно се запържва брашното с маслото и се разрежда с гъбения бульон, след което се добавят и самите гъбки. Прибавете индийското орехче и оставете соса да ври на слаб огън около 10 минути. Ако стане прекалено гъст, се разрежда с малко гореща вода.

Сервира се на пържола с гарнитура от пържени картофи.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 128 гласували
5 51
4 36
3 30
2 7
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (28)

Изпрати
melina
09.02.2016 22:42
stava 4udesno i bez vino az go pravq I za frikase sashtata SOS.no parvo Zapata leko gabite. sled katogi izvadq zaparja brashnoto i slagam edna 4asha prqsono mlqko i voda ivrashtam gabite vav sosa
0
3
Янка Атанасова
Аз също правя този сос, но без вино. Става страхотен.
2
2
мама
29.01.2016 22:03
Не разбирам защо трябва да се махат гъбите и после пак да се слагат.
8
3
Mitko
27.01.2016 18:21
стана страхотно,хареса ми
1
2
Tsvetelina
08.01.2016 14:16
Този сос ще го пробвам още днес :)
1
1
ЕлЕнКа
24.05.2015 15:14
толкова е вкусно! аз обожавам гъби и стана просто супер!!!!!! е поне така очаквам! мама го прави! а ако не сложиш орехче предполагам не е проблем!?
1
2
ели
24.05.2015 15:10
ммммммммммммммммммммммм!!! ВКУСНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
1
Любка
13.02.2015 13:55
А ако задушите и малко накълцан чесън с маслото и после прибавите брашното....ще забравите за пържолите!
10
2
маги
11.02.2015 12:59
Стана божествено!
4
2
николай
31.01.2015 14:53
Идеално
2
3

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с