Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Гъбен сос за пържоли

Гъбен сос за пържоли

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
12/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
"Този универсален сос за пържоли и всякакви меса стана тотален хит в сайта. Опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 - 300 г пресни
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на парчета. Изсипете ги в 3 ч.ч. вряща подсолена вода, в която са прибавени чашата вино, сол, черен пипер. Всичко ври половин час, след което бульонът се отделя от гъбите.

Отделно се запържва брашното с маслото и се разрежда с гъбения бульон, след което се добавят и самите гъбки. Прибавете индийското орехче и оставете соса да ври на слаб огън около 10 минути. Ако стане прекалено гъст, се разрежда с малко гореща вода.

Сервира се на пържола с гарнитура от пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
596
442
315
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иванова
Иванова
Аз добавям и скилидка чесън.
04.09.2013 16:37
8
2
Върбанова
Върбанова
Да , приготвих соса с малко изменения .Изпържих гъбките малко и с отделения сос от тях , с малко бяло вино и малко води4ка залях запърженото бра6но .Добавих гъбките ,повря малко , подправих със сол , 4ер пипер и поръсих накрая с магданоз ,,,,мммм стана страхотно ,,,,Благодаря за идеите , които публикувате !
31.05.2013 12:52
6
1
Криса
Криса
Соса е невероятен. Направих го без вино (нямах) уникален е. :-)
14.05.2013 21:38
5
Ха
Ха
Да!!! Можеш да добависш и два буркана свинско!!!
05.04.2013 21:20
2
7
1
Покажи всички подкоментари
Вили
Вили
Соса е направо чудесен!
10.02.2013 19:26
2
1
kiki
kiki
аз пробвах рецептата и мога смело да кажа - Соса стана НЕВЕРОЯТЕН
15.12.2012 18:15
1
1
dinko
dinko
ако нямам индийско орехче ,може ли да сложа нещо друго ?
20.11.2012 20:48
1
1
Покажи всички подкоментари