Пухкава пита с масло

12/01/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1138129011073
"Можем да се опитаме да ви разкажем колко е вкусна, а може да се осмелите да я приготвите и опитате сами По втория начин е най-вкусна "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции13-15
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо77 546
  • Преглеждания за месеца1457
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка слагам около 100 мл от топлото прясно мляко, маята и 2 лъжици брашно. Изчаквам да се активира, през това време разбивам яйчената смес.

Пресявам брашното, прибавям и солта, правя кладенче, изсипвам яйчената смес, после активираната мая. Замесвам средно твърдо еластично тесто. Намазвам го с олио и покривам с дом. фолио в купа.

Когато втаса, разделяме втасалото тесто на две еднакви по големина части, а всяка от тях на още 3. Разточваме всяка топка на малка кора и я намазваме обилно с масло. Събираме на едно място 3 кори и навиваме на руло. Получените две рула нарязваме на триъгълници. Подреждаме ги в тавичка, а от краищата оформяме средата. След втасване се маже с разбит жълтък, прясно мляко и олио.

Пече се на 160 градуса в загрята фурна.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Цветелина Георгиева
Браво! Страхотна пита!
0
0
Ваня Георгиева
Благодаря! :)
1
0
Diana Georgieva
Diana Georgieva
10.01.2018 17:56
Да попитам за декорацията
Изписана е рецептата но не описвате кога трябва да се поставят на питката и как се пекат.
0
0
Ваня Георгиева
Декорацията се поставя като се намаже питката със разбития жълтък и тогава се пече.
0
0
Hristo Simeonov Hristov
Hristo Simeonov Hristov
25.12.2017 19:49
Не разбирам от описанието в рецептата, кое е ячената смес?
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв