Пухкава пита с масло

12/01/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Можем да се опитаме да ви разкажем колко е вкусна, а може да се осмелите да я приготвите и опитате сами По втория начин е най-вкусна "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции13-15
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 697
  • Преглеждания за месеца7077
  • Преглеждания за седмицата808
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка слагам около 100 мл от топлото прясно мляко, маята и 2 лъжици брашно. Изчаквам да се активира, през това време разбивам яйчената смес.

Пресявам брашното, прибавям и солта, правя кладенче, изсипвам яйчената смес, после активираната мая. Замесвам средно твърдо еластично тесто. Намазвам го с олио и покривам с дом. фолио в купа.

Когато втаса, разделяме втасалото тесто на две еднакви по големина части, а всяка от тях на още 3. Разточваме всяка топка на малка кора и я намазваме обилно с масло. Събираме на едно място 3 кори и навиваме на руло. Получените две рула нарязваме на триъгълници. Подреждаме ги в тавичка, а от краищата оформяме средата. След втасване се маже с разбит жълтък, прясно мляко и олио.

Пече се на 160 градуса в загрята фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Ваня Георгиева
Благодаря за хубавите думи! Иси смело може да пробваш да направиш питка. Аз също като теб мислех но се оказа,че ми се оттдава. Желанието е най-важно.:)
1
2
Веселина Константинова
Вашите пити са прекрасни! Страхотни орнаменти!
1
0
Исман Алиева Ибрямова
Никога не съм правила пита искам да опитам,но ме е страх че няма да се получи :-)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите