Шоколадово вдъхновение с лимонов аромат

13/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
"Двойно шоколадово изкушение за всички любители на тортите и сладкото "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 964
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • шоколад - 200 г натурален
  • яйца - 5 бр.
  • масло - 200 г .
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • есенция - 1 капсула лимонов аромат
  • орехи - 200 г
  • За крема
  • шоколад - 160 г млечен
  • масло - 150 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • За шоколадовата глазура и украса
  • шоколад - 150 г натурален
  • бял шоколад - 90 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • шоколадови пръчици
  • лимонова кора - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете разтопете натрошените шоколад и масло на кубчета на водна баня. Снемете от огъня, добавете захарта и разбъркайте до хомогенност. След като сместа се охлади, добавете яйцата при непрекъснато бъркане заедно с брашното и лимоновия аромат. Сипете сместа във форма за кекс с оризова хартия и изпечете на 190 градуса за 30 минути. Охладената платка разрежете на 3 отделни блата с помощта на конец.

За крема към разтопеното масло добавете пудрата захар и хубаво разбийте. Следва да добавите жълтъците и отново да разбъркате до хомогенност. Добавете и предварително разтопения на водна баня и охладен шоколад. Финално ароматизирайте с ванилия.

Сложете 1 блат в подходящ поднос и намажете с половината крем, след това добавете втория блат, останалия крем и сложете последния блат.

За глазурата разтопете отделно двата вида шоколад на водна баня, добавете им малко олио и объркайте. Залейте тортата с натуралния шоколад.

Белия излейте на няколко места и с помощта на клечка направете произволни фигурки. Украсете отстрани с шоколадовите пръчици, а отгоре поръсете с лимонова кора.

Оставете тортата на хладно място, за да се стегне.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Биляна
Биляна
19.04.2016 08:43
наистина е вдъхновения, изглежда много вкусно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв