Боб яхния със свинско

12/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 497
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бял боб - 250 гр.
  • свинско месо - 200 - 300 гр. шарено месо
  • моркови - 2бр. малки
  • лук - 1 глава средна
  • чушки - печени 3 - 4 бр.
  • чубрица - 1 щипка
  • червен пипер - 2 - 3 ч.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • олио - 50 мл.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • универсална зеленчукова подправка - 1 с.л.

Начин на приготвяне

Има няколко варианта за обработка на боба, единия е стандартния веднъж завира и се хвърля първата вода, другия е накисване от предната вечер, а един знам от майка ми - като заври се сваля от котлона и се сипва около 1-2 с.л. хлябна сода. Оставя се за малко и после люспите направо падат, може да си поиграете да ги махнете всичките, а може и отгоре отгоре с няколко поредни изплаквания. Та както си изберете.

Загрявате олио, слагате накълцаното на парченца свинско и запържвате. Добавяте и предвърително накълцания лук и продължавате със запържването. След това добавяте боба и заливате с вода – за начало 1 л. Тъй като ще се добавя на няколко пъти докато уври боба ви. Добавете 1 с.л. универсална зеленчукова подправка или сол и черен пипер на вкус.

Когато усетите, че му трябва още мъничко добавяте нарязаните на колелца моркови и накълцаните чушки. Оставяте да си доуври и след това сваляте от котлона. Следете водата да не е твърде много, да е гъсто и без да добавяте брашно.

Правите си запръжка със олио, брашно и червен пипер и добавяте при боба. За финал наръсвате отгоре щипка чубрица и бъркате.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ирина Маринова
Много ми харесва рецептата. Звучи много вкъсно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв