Мариновано пикантно сирене

13/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
"Как сега ще го изчакаме няколко дни да се маринова, като нямаме търпение да го опитаме "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 044
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си буркан с широко гърло, измийте и го подсушете добре. Сиренето се нарязва на каквато големина прецените, но най-добре е на кубчета по около 2 см.

След това начупете лютите чушки, като не премахвате семките им. Дъното на буркана се покрива със сирене.

Отгоре сложете по 1-2 клонки от пресните подправки, добавете зърна пипер, малко парченца чушки със семки. Следва втори ред сирене и подправки. Редувайте така до изчерпване на продуктите.

Хубаво е да сложите подправки и отстрани на сиренето, за да може да се овкуси по-добре. Налейте зехтин колкото да покрие цялото сирене и затворете с капачка.

Оставете сиренето да се маринова няколко дни. Овкусеният от сиренето зехтин може да се използва и за направата на втора доза сирене.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

maria
maria
13.01.2016 18:43
Пробвах го вече 2 пъти,рецептата беше малко по-различна освен описаното сложих и скилидки чесън и други подправки -риган,босилек,чубрица,също така заливката беше 1/2 зехтин и 1/2 олио и се мариноваше около 1 седмица,но стана много вкусно!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв