Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мариновано пикантно сирене

Мариновано пикантно сирене

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Мариновано пикантно сирене
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
13/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1 буркан
"Как сега ще го изчакаме няколко дни да се маринова, като нямаме търпение да го опитаме"

Необходими Продукти

  • сирене - бялo саламурено (краве/овче)
  • зехтин - Exrta Virgin
  • розмарин - пресен
  • мащерка - прясна на клонки
  • пипер - микс зърна (черен, червен, зелен и бял)
  • люти чушки - сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си буркан с широко гърло, измийте и го подсушете добре. Сиренето се нарязва на каквато големина прецените, но най-добре е на кубчета по около 2 см.

След това начупете лютите чушки, като не премахвате семките им. Дъното на буркана се покрива със сирене.

Отгоре сложете по 1-2 клонки от пресните подправки, добавете зърна пипер, малко парченца чушки със семки. Следва втори ред сирене и подправки. Редувайте така до изчерпване на продуктите.

Хубаво е да сложите подправки и отстрани на сиренето, за да може да се овкуси по-добре. Налейте зехтин колкото да покрие цялото сирене и затворете с капачка.

Оставете сиренето да се маринова няколко дни. Овкусеният от сиренето зехтин може да се използва и за направата на втора доза сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

maria
maria
Пробвах го вече 2 пъти,рецептата беше малко по-различна освен описаното сложих и скилидки чесън и други подправки -риган,босилек,чубрица,също така заливката беше 1/2 зехтин и 1/2 олио и се мариноваше около 1 седмица,но стана много вкусно!
13.01.2016 18:43
1