Козуначена торта с пудинг

13/01/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Днес сме ви приготвили тази уникално вкусна и лесна торта с козунак и много крем"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 757
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • козунак - 1 бр. 600 - 700 г
  • пудинг - 2 бр. ванилия с вкус на сметана
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • портокалов сок - 200 мл
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • цитрусови кори - 50 г захаросани
  • кокосови стърготини
  • за декорация
  • бадеми - филирани
  • бял шоколад
  • черен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пудинга с прясното мляко и захарта.

Козунака нарежете на парчета (1.5 см). Във форма с разкопчаващи се страни, наредете парчета от козунака.

Сиропирайте със сок и изсипете една част от крема (горещ). Покрийте с още парчета козунак.

Изсипете пак от крема, поръсете с орехи, цитрусови корички и стърготини.

Поставете пак козунак, сок и завършете с крем. Оставете в хладилника за една нощ.

Бадемите се запичат на сух тиган до златисто. Освободете тортата от формата и отстрани я облепете с бадемите.

Украсете с настърган шоколад.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар