Свинско месо с кисело зеле на фурна

13/01/2016
Анонимен
отАнонименПомощник Готвач22814341
"Смятаме, че всяка кисела зелка, която не е приготвена със свинско на фурна, е буквално изхабена "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 152
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г
  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера запържвам месото в олиото и като промени цвета си, добавям да се запържи леко и лука (нарязан на дребно).

След това му наливам вода, добавям червения пипер и го оставям да ври, докато месото омекне.

Отделно нарязвам зелето на дребно и го притривам със сол.

Слагам го в тава, доливам с бульона от месото и го задушавам във фурната на 200 градуса до омекване, след което му добавям свареното месо и черния пипер и го запичам отново до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар