Торта Наполеон

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
31/03/2011
"Пригответе домашна торта Наполеон за вашия Наполеончо Много любима торта!"
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо79 045
  • Преглеждания за месеца1825
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

За приготвянето на блатовете първо разтопете маслото и пресейте брашното. Смесете всички продукти и разбивайте с миксер и най-накрая започнете да прибавяте брашното, докато се получи стегнато тесто. Оставете го покрито да престои в хладилника за 2 часа.

След това разделете тестото на 12 равни части, които се разточват на набрашнен плот на тънки кори. Постарайте се да са максимално тънки. Използвайте голяма чиния за шаблон, с помощта на която изрежете еднакви кръгове. Фурната се загрява до 180 градуса и корите се пекат една по една в леко намазнена тавичка. Печенето на корите става много бързо, за около 3-5 минути всяка. Оставете готовите кори да поизстинат и през това време пригответе крема.

Прясното мляко (без 200 мл) се слага на котлона със 150 г захар да заври . В отделен съд се разбиват само жълтъците с останалите 150 г захар. Щом млякото заври, отстранете от котлона и започнете да добавяте по малко брашното при непрекъснато разбиване. След това на малки количества започнете да добавяте млечната смес към яйцата и не спирайте да разбивате.

Така приготвеният крем се връща на котлона на слаб огън, а през това време белтъците се разбиват на пяна с щипка сол. Когато кремът се сгъсти, се маха от котлона и се смесва внимателно с белтъците. Отново се връща на огъня и се вари на слаба степен, докато напълно се сгъсти. Бъркането на крема е продължително и е нужно търпение – важно е да е на слаб огън. Готовия крем за Торта Наполеон се оставя леко да се охлади и към него се добавя размекнатото масло.

Започнете да редите тортата, редувайки блат-крем, до изчерпване на количествата. Най-отгоре намажете обилно с крем и отстрани.

Оставете Торта Наполеон да престои поне 12 часа, за да стегне крема и да омекнат блатовете. Готовата торта се декорира с шоколадови стърготини, смлени орехи или украса по желание.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 14
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Ирена
Ирена
20.08.2013 15:22
Половината от маслото отива при приготвянето на тестото, а другата половина се използва за приготвянето на крема на тортата. Що се отнася до фотографията, следва да уточним, че когато авторите на рецептите не ни предоставят свои снимки, ние използваме наши художествени фотографии. Снимките са с илюстративен характер и са възможни известни разминавания, за което вярваме, че ще ни простите.
2
1
Ваня
Ваня
19.08.2013 22:25
Половин килограм масло?
Хайде бе, май е шегувате!
0
2
Ван4ето
Ван4ето
20.07.2013 14:12
Тази торта става и с готови листи.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти