Гевреци със сирене

14/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Всяко дете иска да опита от нашите вкусни гевреци със сирене "
Приготвяне70 мин.
Готвене35 мин.
Общо105 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 313
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към начупената мая прибавяме 4 с.л. брашно, захарта и затопленото мляко.

Оставяме сместа да шупне на топло.

Пресяваме брашното и по средата му правим кладенче, в което изсипваме шупналата мая, солта, олиото и яйцата.

Замесваме меко тесто, което оставяме да почине.

Разточваме го на кора с дебелина 1 см и режем ленти с широчина 5 пръста.

Върху всяка лента разпределяме равномерно част от сиренето.

Навиваме на руло, което усукваме на една страна и свързваме двата му края.

Така приготвените гевреци оставяме да втасат за 15 минути, след което ги намазваме отгоре с разбит жълтък.

Печем ги в тава върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 200 градуса.
подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар