Ирландско рагу

31/03/2016
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо182
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на резени, натрива се със сол и се запържва до златисто в смес от половината масло и половината от зехтина.

Лукът се нарязва на ситно, морковите и целината се нарязват на дребни кубчета. Лукът, морковите и целината се запържват до омекване в мазнината, в която се е пържило месото.

Добавят се целите обелени скилидки чесън, доматите, мащерката и месото. Добавя се бирата и предварително затопленият бульон. Добавя се сол и захар, дафинов лист и всичко се разбърква.

Похлупва се с капак и се задушава 3 часа на минимален огън. Картофите се обелват, нарязват се на резени и се запържват в смес от останалия зехтин с маслото.

Рагуто се сервира, като във всяка порция се добавят пържени картофи. Сервира се горещо, като се поръсва със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар