Домашна баклава

13/01/2016
Анонимен
отАнонименЧирак512092
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 684
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите трябва да са счукани. Смесват се заедно със захарта и канелата. Половината от корите се разстилат в намазнена тава като всяка една от тях се маже с разтопено масло.

Поръсват се със сместа от орехи. Добавят се втората половина кори. Хубаво е да се надупчи с вилица.

Залива се 1.5 ч.ч. разтопено масло. Пече се час и половина на умерена фурна (около 180 градуса).

За сиропа: водата трябва да заври със захарта. Щом тя се стопи се прибавят канелата, лимонената кора, карамфила и меда. Вари се още 20 мин. Баклавата се сиропира докато е още топла.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Наталиа Петрова
Радвам се, че Ви е харесала!
0
0
Полина
Полина
14.01.2016 07:32
Страхотно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв