Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Домашна баклава

Домашна баклава

Наталиа ПетроваНаталиа Петрова
Чирак
5117472188
Домашна баклава
Снимка: Наталиа Петрова
1 / 5
13/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5-6
"Защо да купуваме сладкиши от магазина, когато можем да си направим една домашна баклавичка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • орехи - 500 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 400 г
  • канела - 1 ч.л.
  • за сиропа
  • вода - 2.5 ч.ч.
  • захар - 4 ч.ч.
  • мед - 0.5 ч.ч.
  • лимонена кора
  • карамфил - 1 - 2 зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите трябва да са счукани. Смесват се заедно със захарта и канелата. Половината от корите се разстилат в намазнена тава като всяка една от тях се маже с разтопено масло.

Поръсват се със сместа от орехи. Добавят се втората половина кори. Хубаво е да се надупчи с вилица.

Залива се 1.5 ч.ч. разтопено масло. Пече се час и половина на умерена фурна (около 180 градуса).

За сиропа: водата трябва да заври със захарта. Щом тя се стопи се прибавят канелата, лимонената кора, карамфила и меда. Вари се още 20 мин. Баклавата се сиропира докато е още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Радвам се, че Ви е харесала!
14.01.2016 08:15
Полина
Полина
Страхотно!
14.01.2016 07:32