Малки домашни еклери

13/01/2016
Пламенова Кристин
отПламенова КристинПомощник Готвач151471
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 400
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч.ч. вода смесваме с половината чаена чаша олио в тенджера и слагаме да заври. Към нея постепенно прибавяме чаената чаша брашно при непрекъснато разбъркване до получаване на хомогенна смес. Тогава я махаме от котлана и я оставяме да се охлади.

Разбиваме 4-те яйца и ги прибавяме постепенно, като разбъркваме, докато се получи гладка смес. В тавичка на хартия за печене слагаме по 1 лъжица от сместа и печем в умерена фурна до зачервяване.

Пълнеж: Слагаме 700 мл от млякото да заври, след което към него прибавяме разбитите яйца, захарта, брашното, ванилията и останалото мляко. Разбъркваме, докато се получи смес като боза. Като свалим от котлона, добавяме 50 г масло.
Готовият крем се пълни в еклерите с помощта на шприц или чиста голяма спринцовка.

Когато се пекат еклерите се надуват и в тях се образува естествена кухина, в която със спринцовка слагаме крема. Ако не се образува такава кухина можем да разрежем леко с нож и да се напълним с крем вътрешността.

Шоколадът разтапяме на водна баня и украсяваме (по желание).подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Пламенова Кристин
Такива са. Изядоха се за секунди :D
1
0
Tsvetelina
Tsvetelina
13.01.2016 21:38
Това ще са много вкусни еклерчета мммммм .....
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв