Домашен крем карамел

13/01/2016
"Уверяваме ви, че крем-карамел, поръчан в ресторант, далеч не е толкова вкусен, както този, приготвен вкъщи "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6 - 7
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 200
  • Преглеждания за месеца962
  • Преглеждания за седмицата163
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта с миксер. Добавете яйчената смес към свареното мляко и разбъркайте.

Карамелизирайте захарта и я разпределете в чашките. Налейте яйчената смес. Наредете чашките в тава, в който сте налели хладка вода.

Сложете тавата във фурната и печете на водна баня до готовност. Охладете, преди поднасяне.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Веселина Константинова
Зависи какво мляко използвам- домашно или купено с по-малък %.
0
0
Полина
Полина
14.01.2016 00:07
Прекрасен десерт.Мен са ме учили,че млякото не трябва да е сварено,а леко затоплено на тих огън.Но има няколко начини и всеки прави своя избор за приготвяне. Супер е!!!
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв