Домашен крем карамел

13/01/2016
"Уверяваме ви, че крем-карамел, поръчан в ресторант, далеч не е толкова вкусен, както този, приготвен вкъщи "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 733
  • Преглеждания за месеца427
  • Преглеждания за седмицата88
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта с миксер. Добавете яйчената смес към свареното мляко и разбъркайте.

Карамелизирайте захарта и я разпределете в чашките. Налейте яйчената смес. Наредете чашките в тава, в който сте налели хладка вода.

Сложете тавата във фурната и печете на водна баня до готовност. Охладете крем карамела, преди поднасяне.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Веселина Константинова
Зависи какво мляко използвам- домашно или купено с по-малък %.
0
0
Полина
Полина
14.01.2016 00:07
Прекрасен десерт.Мен са ме учили,че млякото не трябва да е сварено,а леко затоплено на тих огън.Но има няколко начини и всеки прави своя избор за приготвяне. Супер е!!!
2
3

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!