Пита Корона

14/01/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1351137013744
"Тежка е царската корона, но пък невероятно вкусна е царската питка Споделяме с вас тази уникална домашна питка, изпратена от Елхово"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 119
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дозата е голяма - затова се замесва по-малко количество.

Първо, разтварям маята в млякото заедно със захарта и няколко лъжици брашно. След като шупне, се замесва тесто заедно с останалите продукти. Оставя се да удвои обема си, след което от цялото тесто се разточва кора, дебела около 5 мм, която се намазва обилно с разтопеното масло.

Половината част от кората се нарязва на ленти, на неразрязаната част се натрошава сирене. Навива се на руло, като се започва откъм неразрязаната част.

Навитото руло се завива като охлюв и се пренася в тавичка. Оставя се да втаса и да почине самата питка в зависимост от топлината в стаята.

Вече втасала се намазва с разбития жълтък, мляко и олио. Посипва се със микс от семена. Пече се 35-40 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар