Сухи чушки с пълнеж от ориз и гъби

13/01/2016
Кристина
отКристинаНовак64
"Невероятно вкусни чушки, приготвени в духа на най-добрите вегегариански рецепти от Българската кухня "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 068
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се накисва във вода, за да набъбне. Гъбите се почистват и нарязва на малки парченца.

Олио се загрява и гъбите и оризът се пържат, бъркайки се постоянно до готовност, след което се оставят леко да изстинат. През това време чушките се подготвят.

Ако са печени, се обелват, ако са сушени, се накисват за няколко минути във вода, за да омекнат.

Чушките внимателно се пълнят със сместа и се поставят в тава, намазнена с олио.

Пекат се на 180 градуса до готовност на чушките (около 30 мин.)подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар