Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Асорти

Паста Асорти

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Паста Асорти
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2
14/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Истинско кулинарно предизвикателство е тази Паста Асорти! Тя ще задоволи всеки вкус с богатството от аромати и апетитни предложения към небцето Ви!"

Необходими Продукти

  • паста - по 100 г три различни вида (по ваш избор)
  • зехтин - 6 с.л.
  • чушки - 2 бр. печени белени червени
  • кайма - 180 г готова
  • домати - 300 мл млени от консерва
  • маслини - 15 бр. черни без костилка
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • чесън - 3 скилидки
  • чесън - 1 връзка пресен зелен (малка)
  • сирене - 150 г краве
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • чубрица - сушена
  • мащерка - сушена
  • босилек - сушен
  • кориандър
  • магданоз - сушен
  • сминдух
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете трите вида паста отделно според указанията на опаковките.

За доматения сос с кайма запържете каймата с 2 с.л. зехтин за 5 минути. Сипете смлените домати и варете до сгъстяване. Заделете 3 стръкчета магданоз за украса, а остналите скълцайте и добавете в соса. Овкусете с подправките.

За соса с чушки и маслини запържете в 2 с.л. зехтин скълцаните ситно маслини и печени чушки. Овкусете със сол, черен пипер и щипка розмарин.

За чесновия сос с подправки запържете съвсем леко в 2 с.л. зехтин

ситно нарязаните скилидки чесън и зелен чесън. Овкусете соса със сол, черен пипер, розмарин, чубрица, мащерка, босилек, кориандър, сушен магданоз и сминдух.

Във всеки сос добавете вида паста, който искате, и объркайте на котлона за минута, докато вкусовете се смесят.

Изберете подходящи чинии и сложете от всеки вид паста в отделна част на чинията, като в средата добавете 1/3 от настърганото сирене.

Направете украса от маслини и магданоз и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: