Лазаня с кайма, гъби и сушени домати

14/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо793
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кори за лазаня - 12 бр.
  • кайма - 500 г
  • гъби - 150 г
  • домати - 1 буркан
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сушени домати - 4 - 5 бр. мариновани в зехтин
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • кашкавал - 300 г
  • за бешамела
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 - 600 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете каймата. Към нея прибавете чесъна и гъбите, нарязани на филийки. След като сменят цвета си, прибавете доматите, захарта, подправките и накрая сушените домати.

Варете соса, докато водата от доматите се изпари. Пригответе Бешамела, като разтопите маслото и в него запържите брашното. Налейте топло мляко и бъркайте енергично, за да не стане на гранули.

В тавичка сипете малко от доматения сос. Наредете един ред кори, сипете една част от доматения сос, полейте с Бешамел и поръсете с настърган кашкавал.

Така наредете и останалите кори, като завършите с бешамел и кашкавал.

Печете на 200 градуса 35 минути. В случая съм направила лазанята като индивидуални порции.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар