Сръбски геврек с мариновани зеленчуци на скара

14/01/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо720
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г (смес телешка и свинска)
  • бекон - 150 г пушен
  • кашкавал - 150 г
  • вода - 2 - 3 с.л. студена
  • черен пипер
  • сол
  • за марината
  • соев сос - 3 с.л.
  • зехтин - 100 мл
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • риган
  • черен пипер
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • домат - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • моркови - 10 бр. бейби
  • люти чушки - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата със нарязаните на дребно бекон и кашкавал. Прибавете водата и подправките. Размесете добре и оставете каймата за 1 час в хладилника.

В купа смесете всички съставки за маринатата. Наредете нарязаните зеленчуци в тава. Върху тях изсипете марината, оваляйте ги добре. Оставете ги поне за 30 минути в хладилника.

Изпечете ги на скара. Към останалата марината добавете 1 с.л. бял балсамов оцет и полейте печените зеленчуци.

Поръсете с магданоз и копър. От каймата оформете гевреци и ги изпечете на скара или грил тиган.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар