Торта с цветя

Ваня АдърскаВаня Адърска
Новак
19663398
Торта с цветя
Снимка: Ваня Адърска
1 / 3
14/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10 прчета

Необходими Продукти

  • За пандишпановите блатове
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 180 г
  • брашно - 160 г пресято
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • какао - 60 г
  • За първи вид крем
  • крем - 1 пак. инстантен Тирамису на Д - р Йоткер
  • За втори вид крем
  • прясно мляко - 250 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 75 г
  • ганаш - Шоколадов
  • фондан - за покриване и декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатове:

Смесвам всички съставки и бъркам с миксер. Пека в покрита с готварска хартия тавичка на 160 градуса за около 30-40 мин. След като изстине, блатът се разрязва на две или три. Аз лично ползвам конец.

Крем 1:

Съдържанието на пакетче готов инстантен крем се разбърква с 200 г мляко и 100 г течна сметана, съгласно указанието на опаковката.

Крем 2

В тенджерка загрявам млякото, захарта и жълтъците. Бърка се непрекъснато. Постепенно се добавя брашното, като не преставате да бъркате. Така до сгъстяване на крема. Внимавайте да не се захване за дъното на съда и да загори.

Сглобяване на тортата

Сиропирам леко първия блат с мляко и добавено какао. Не бива да се прекалява, защото блатът ще се разпадне. Отгоре слагам от Крем 1.

Втория блат не сиропирам, върху него добавям топлия крем 2, като разчитам така блатът да омекне.

Поставям трети блат, който покривам обилно с шоколадов ганаш.

След като се охлади и стегне тортата /обикновено оставям за 1 нощ в хладилника/, пристъпвам към декорация.

Няколко дни предварително изработих цветя и пеперуди в различни нюанси на синьото. След като покрих тортата с бял фондан, декорирах и рисувах с разтопен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: