Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли в меден сос и картофени ветрила

Свински пържоли в меден сос и картофени ветрила

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59327123303
Свински пържоли в меден сос и картофени ветрила
Снимка: Драга Мишева
1 / 2
14/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.

Необходими Продукти

  • пържоли - броят е по избор
  • мед - 100 мл
  • соев сос - 4 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • челвен пипер
  • сол - на вкус
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • шунка - 50 г нарязана
  • домати - 1 бр.
  • олио
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се подреждат в тавичка и се заливат със соса. Той се приготвя, като се разбият всички съставки. Пекат се до пълна готовност на 180-200 градуса.

Картофите се обелват и се нарязват, но не докрай. Нарязваме домата, чесъна и шунката на ивици. Редуваме ги между резенчетата.

Нареждаме ги в намазнена с олиото тавичка и ги поръсваме с подправки. Пекат се с фолио на 180 градуса около 30 минути.

След това около 10 минути печем без фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: