Картофени кюфтенца с броколи

14/01/2016
Пламенова Кристинот Пламенова КристинПомощник Готвач 1x
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 380
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите обелени и цели в подсолена вода и ги оставяме да изстинат.

В завряла подсолена вода пускаме броколите за 4-5 минути и ги вадим.

Нарязваме лука на ситно и разбиваме 3-те яйца.

Когато картофите вече не са горещи, ги намачкваме.

Накъсваме с ръце броколите и ги добавяме заедно с останалите продукти (лук, яйца, натрошеното сирене) към картофите.

Слагаме галета за сгъстяване и подправяме до получаване на желания вкус.

В една по-дълбока чиния разбиваме останалите три яйца, а в друга (плитка) сипваме галетата.

От картофената смес оформяме топчета, потапяме в яйцето, овалваме в галетата и подреждаме в тава на хартия за печене. Капваме малко олио на всяко кюфтенце.

Печем на 200 градуса около 30 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар