Милфьой с горски плодове

15/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"Приказно хубав и лек милфьой с ароматни горски плодове - перфектният летен десерт "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо487
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се разделя на дванадесет правоъгълничета. В тава, застлана с хартия за печене, се разпределят на разстояние едно от друго.

Ръсят се с пудра захар и се пекат на 200 градуса до златисто, като след първите пет минути от печенето тавата се вади и правоъгълниците се поръсват пак с пудра захар. След като се допекат, се изкарват да се изстудят върху решетка.

Междувременно може да се направи кремът. За него трябва да се разбият жълтъците със захарта, нишестето и ваниловата захар до добиването на хомогенна смес. А малко по малко се налива и млякото.

Полученият крем се вари на слаб огън, докато се сгъсти, като през това време се бърка непрекъснато. После се изсипва в чист съд и му се дава време, докато се поохлади. Разбива се сметаната до получаването на сняг. Прибавя се към с охладения крем и се разбърква. Новата смес се поставя в шприц.

Изстудените кори се разрязват хоризонтално на две. Осем от тях се поставят върху поднос и се правят целувки от крем върху тях с помощта на шприца.

Подреждат се черешите и се поставя втори пласт бутер тесто. Отново се шприцова крем и се добавя сладко от боровинки. Слага се и финалният блат от тестото и се покрива с целувки от крем.

Поръсват се горските ягоди за финал. Ако желаете, можете да поръсите сладкишите с пудра захар и да ги аранжирате с листенца мента.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар