Шоколадова торта с вафлени кори

15/01/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 957
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • вафлени кори - 1 пакет
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 3 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • маргарин - 250 г
  • марципан - 1 бр. (разтопен)
  • орехи - 1 ч.ч. (смлени)
  • бисквити - чаени 1 пакет (смлени)
  • За глазурата
  • шоколад - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 3 ч.л.
  • масло - 20 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ръчно разбивам яйцата и захарта, след което ги слагам на водна баня докато се разтопи добре захарта, като бъркам сместа непрекъснато и добавям маргарина.

Свалям ги от котлона и като се охлади се прибавят последователно марципанът, орехите, чаените бисквити и ванилията.

Получената смес се разбърква до получаване на еднородна смес и с нея се мажат корите.

Кипвам прясното мляко и добавям шоколада, пудрата захар и маслото, като бъркам до пълното им разтопяване.

С получената глазура мажа тортата от всичките ѝ страни.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар