Домашно сладко от бели череши

15/01/2016
"Да правиш домашно сладко от бели череши е като да създаваш вкусни спомени с приятели "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 453
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бели череши - 2 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се измиват добре и се почистват от костилките. Сипете отгоре им захарта и ги оставете да престоят така около 12 часа.

След това сложете да ги варите на тих огън, като от време на време премахвайте образувалата се пяна.

Ще познаете, че сладкото е готово, когато капнете капчица от сиропа му върху друга повърхност, и тя си остане цяла.

Преди да стане готово сладкото, добавете към него лимонената киселина.

Изчакайте да се охлади и го насипете в сухи буркани. След това стерилизирайте за 5-10 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Лидия - Гери
Лидия - Гери
15.01.2016 13:12
Едно от любимите ми сладка. Белите череши се получават хубаво и в захарен сироп.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!