Панагюрски яйца по бабина рецепта

15/01/2016
Ваня Благоева
отВаня БлагоеваГотвач1975522563
"Гозбите на баба са най-вкусни! Опитайте тези бабини яйца по панагюрски!"
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 061
  • Преглеждания за месеца217
  • Преглеждания за седмицата87
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете в тиган яйцата на очи и ги сложете в чиния. Настържете чесъна и го добавете към киселото мляко.

С тази смес залейте яйцата.

Разбийте в малко сгорещено олио червен пипер и полейте яйца. Посолете на вкус и поднесете веднага.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Maria Mimi
Maria Mimi
17.12.2016 17:36
Яйцата по панагюрски се правят забулени, а не пържени. Във вряща подсолена вода се пускат едно по едно и се вадят с решетеста лъжица. Слагат се върху кисело мляко с чесън, може да се добави и натрошено сирене и се заливат с препържено олио с червен пипер.
Баба ми беше от Панагюрище, летните ваканции съм си ги изкарвала там. Много обичам яйца по панагюрски. Могат да се приготвят и като се изпържат на очи - това е по-лесният начин, но вече няма да са по панагюрски
16
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
16.05.2016 20:55
Наистина от бабите идва тази рецепта. Много ги обичам точно още откакто баба ми ги правеше.
3
0
Ваня Благоева
Не съм пробвала :)
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв