Кекс с кисело мляко

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
01/04/2011
"Пухкав домашен кекс, който може да приготвите с продукти от шкафа на бърза ръка "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо66 040
  • Преглеждания за месеца793
  • Преглеждания за седмицата73
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 равна ч.л. бикарбонат
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • канела - 1 пакетче
  • ром - 1 с.л.
  • ванилия

Приготвяне на Кекс с кисело мляко

Брашното се пресява, содата се "угася" в киселото мляко. Разбиват се яйцето със захарта, прибавя се киселото мляко и постепенно брашното при непрекъснато разбиване.

Най-накрая се добавят олиото, ромът канелата и ванилията. Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава. Пече се на 200 градуса, а когато е почти опечен, готовността се проверява с клечка за зъби.

Кексът с кисело мляко е готов, когато по клечката не остават трохички.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.9
Общо 37 гласували
5 15
4 8
3 9
2 4
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Моника
Моника
31.01.2016 17:44
хубава рецепта и доста икономична, аз сложих и лимонена киселина със содата
2
0
Travoltino
25.10.2014 21:14
Страхотен и лесен кекс само да добавя нарендих ябълки и ги истисках хубаво
1
3
тонито
10.05.2014 05:33
нищо не стана,2 пъти пробвах и то с повече яйца.Не пробвайте.
0
4
аз
09.08.2013 17:22
благодаря за рецептата кекса стана много вкусен аз добавих и една настъргана ябълка благодаря
5
0
ей
01.08.2013 12:01
Обикновено бакпулвера се смесва с брашното. Содата се гаси в кисело мляко или в малко оцет.
5
1
някой
01.08.2013 09:35
Предният коментар е пълна глупост и невежество ...
8
0
Грабчо
28.10.2012 00:32
Содата не трябва да се "угася" в киселото мляко, а да се смеси с брашното. Целта е при реакцията с киселината да се отделят мехурчета въглероден двуокис в тестото. Ако я "угасите" предварително, няма смисъл въобще да я слагате.
6
3

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с