Домашен орехов ликьор

15/01/2016
Мариела Христоваот Мариела ХристоваПомощник Готвач 1x
"Ароматен и здравословен начин да вдигнете наздравица с приятели "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1 шише
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 228
  • Преглеждания за месеца288
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ракия - 1 литър домашна
  • зелени орехчета - около 50 бр.
  • захар - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 3-литров буркан слагам измитите и нарязани зелени орехчета.

Заливам ги с домашната ракия и ги оставям да престояват на слънчево място около 2 месеца (колкото повече стоят, ликьорът става по-хубав).

След това течността се прецежда в тензух и се прибавя захарта.

Отново престоява и се разклаща периодично около седмица и след това се оставя да се утаи известно време.

Прецежда се отново и чак тогава се консумира в по-малки количества.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мариела Христова
Аз го правя само със зелени орехчета и с другите не съм опитвала.
0
0
Марина
Марина
15.01.2016 15:44
Само със зелени орехи ли става? Питам, защото имам доста орехи и мислех за нещо подобно да ги използвам, но не знам дали ще се получи.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв