Кебап върху ориз

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Кебап върху ориз
Снимка: Иси
1 / 2
15/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • масло - 2 к.л.
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л
  • ориз - 1 ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на малки парченца месо се пържи в сгорещена мазнина.

Прибавят се и се задушават последователно нарязаният лук, брашно и доматено пюре. Налива се малко вода, слагат се солта и черният пипер. Ястието се задушава до омекване на месото.

Оризът се пържи в сгорещеното масло и се залива с вряща вода.

Посолява се и се задушава във фурна. При сервиране оризът се слага в купа, обръща се, а отгоре се слага от кебапа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: