Пирог за хищници

Пирог за хищници
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 3
15/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 500 гр.
  • подправка за кайма - 1 - 2 с.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • за тестото
  • брашно - около 500 гр.
  • мая - малко повече от 1/2 кубче
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 20 - 30 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате си каймата със зехтина и я оставяте да изстине. Замесвате меко гладко тесто и го оставяте да втаса. Делите на две топки и точите кори с дебелина около 1-2 мм.

С чайна чаша изрязвате кръгове. във всяко кръгче слагате по малко от каймата и го сгъвате на две, после на още две и прищипвате в единия край. Редите в намазнена тавичка от вън на вътре. Оставате да се отпуснат 10 минутки и слагате в умерена фурна 170-180 градуса. Печете до златисто.

При мен тавичката едната ми беше голяма, а другата малка за това запълних малката по описания начин, а със тестото което остана направих нещо като торбичка и я напълних с останалата кайма засуках и след това я обънах със събрания край надолу в тавичката.

С нож съвсем леко загатнах разрязване на звезда в центъра и и то докато се пече се отвори съвсем мъничко за разкош. Може да погледнете снимката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: