Алжирски бюрек

16/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
"Бюреци обичаме всякакви, но точно този алжирски бюрек направо ни грабна сърцето "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10-20 пурички
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 854
  • Преглеждания за месеца802
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в голям тиган. Добавете нарязания на силно лук и задушете до омекване. Добавете каймата, сол, черен пипер, кимион и гответе до полуготовност на каймата.

Вземете две кори и поставете от плънката. Завийте във форма на пурички, като двата края трябва да сгънете така, че да не изпадне плънката. Пържим до златисто в гореща мазнина.

Още топли ги намазваме с масло и няколко капки лимонов сок.

Чудесно допълнение към гореща супа!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Обичам такива ястия, много са апетитни и вксни. Браво.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв