Алжирски бюрек

16/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10-20 пурички
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 811
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 глава нарязан
  • кайма - говежда 1 кг.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • масло - половин пакетче
  • кори за баница - 1 пакет готови
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в голям тиган. Добавете нарязания на силно лук и задушете до омекване. Добавете каймата, сол, черен пипер, кимион и гответе до полуготовност на каймата.

Вземете две кори и поставете от плънката. Завийте във форма на пурички, като двата края трябва да сгънете така, че да не изпадне плънката. Пържим до златисто в гореща мазнина.

Още топли ги намазваме с масло и няколко капки лимонов сок.

Чудесно допълнение към гореща супа!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Обичам такива ястия, много са апетитни и вксни. Браво.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв