Картофена супа с кюфтенца

01/04/2011
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 468
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 400 г
  • праз - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 300 г
  • ряпа - 500 г
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - 1 литър зеленчуков
  • кайма - 500 г
  • хляб - 1 филия, за кюфтенцата
  • лук - 1 глава кромид
  • яйца - 1 брой
  • горчица - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте чесъна, а зеленчуците нарежете на средно големи парченца. Запържете в олио чесъна и праза, след което добавете и останалите зеленчуци и задушавайте около 5 минути. Долейте зеленчуковия бульон и оставете да ври за около 20 минути.

Раздробете хляба в малко хладка вода и наситнете лука за кюфтенцата. Размачкайте филийката с яйцето, каймата, лика и горчицата. Овкусете с подправки и оформете около 20 малки кюфтенца. Изпържете ги в сгорещена мазнина, като ги обръщате от време на време. Готовите кюфтета се отцеждат върху кухненска хартия.

Прибавете кюфтенцата към зеленчуковата супа и варете около 5 минути. Поднесете картофената супа с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар