Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица с гъбки, луканка и топено сирене

Домашна пица с гъбки, луканка и топено сирене

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117483961k1
Домашна пица с гъбки, луканка и топено сирене
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 кубче
  • сол - 1 щ.
  • кафява захар - 1 щ.
  • вода - 150 - 200 мл топла
  • зехтин - 3 с.л.
  • за плънката
  • доматено пюре
  • риган
  • босилек
  • чубрица
  • печурки - 200 пресни, нарязани
  • царевица - 60 г сладка, от консерва
  • кисели краставички - 3 бр.
  • топено сирене - 60 г
  • кренвирши - 1 бр.
  • луканка - 150 г
  • магданоз - 3 стръка
  • кашкавал - 150 г
  • маслини - 5 - 6 бр. черни, обезкостени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се поставя във водата и към нея се добавят още захарта, солта и зехтинът. Всичко се разбърква и се смесва с предварително пресятото брашно. Замесва се тестото, което се дооформя върху набрашнена повърхност и се оставя да удвои обема си.

После се дели на части според това колко голям и дебел желаете да е блатът за пицата. Следва разточване на тестото и поставянето му в тава, предварително застлана с хартия за печене. След това блатът се маже със смес от доматено пюре и подправки.

Отгоре се подреждат надребнените печурки, царевицата, колбасите, маслините, киселите краставички, топеното сирене и кашкавалът. Добавяме и пресен магданоз. Така оформената пица печем в загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: