Тиквен пай

31/10/2014
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Неслучайно наричат тиквата царица на есента - опитайте този пай и ще разберете "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 947
  • Преглеждания за месеца196
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната на 200 градуса. В подходяща голяма купа разбъркайте тиквата, двата вида захар и портокаловата кора, след което към тях прибавете яйцата и кондензираното мляко. Бъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Разстелете тестото по намазнена тава, като запълните добре ъглите и страните. Изсипете тиквената смес и сложете пая първо да се пече 15 минути на 250 градуса, а после 45 минути на 180 градуса. При нужда, покрийте с фолио, ако тестото започне да потъмнява.

Поднесете тиквения пак с целувка от разбита сладка сметана.

подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ким
ким
14.09.2013 14:07
Как се прави тиквеното пюре- варено ли е, печено или сурова пасирана тиква? а и това тесто за пай как се прави или има отделно такива рецепти? много неподробно написана рецепта

От редактора : тиквеното пюре, подобно на картофеното и кестеновото, се прави от предварително сварена в подсолена вода тиква.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв