Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Уникално празнично плато за специални поводи за вашите гости и близки! Радост за очите, наслада за сетивата!"
- за бобената салата
- боб - 400 - 500г бял, сварен
- червен лук - 1 глава
- лютеница - 5 с.л. домашна
- магданоз - 2 - 3 стръка
- джоджен - по желание
- сол - на вкус
- за млечната салата
- кисело мляко - 500 г цедено
- краставици - 1 - 2 бр. пресни
- копър - 2 - 3 стръка
- зехтин - на вкус
- чесън - 1 - 2 скилидки
- сол - на вкус
- за мезето
- сушеница - 2 бр. луканка или филе
* мерки и количестваНачин на приготвяне
Приготвяме бобената салата като смесим боба с нарязаните червен лук и магданоз. Добавяме лютеница и подправките. Разбъркваме и оставяме настрана.
За млечната салата наситняваме краставицата и я смесваме с цеденото мляко и останалите указани продукти. Разбъркваме и оставяме встрани.
Нарязваме колбаса на тънки парченца и също го оставям настрана.
След това вземаме голямо плато и подреждаме салатите и мезето според въображението си или както е показано на снимката.
Коментари
+Спестява място на масата!!!